Stall Hällekila

Cherish the little things.

The most wanted sperm in horse breeding!

Kategori: Allmänt



Totilas på Lövsta och (kanske) Flyinge.
Det här finns att läsa på sporthästen.se

----

Lövsta stuteri kommer att ha fler hingstar på station ur Paul Schockemöhles program än kronjuvelen Totilas. Vilka är inte klart men det blir även hopphingstar.

 

Både Lövsta stuteri och Flyinge har förhandlat med Paul Schockemöhle om rättigheterna för Totilas i Sverige. Lövsta är klart, men enligt Christoph Hinckel, som basar för betäckningsstationen hos Schockemöhle, är Flyinge fortfarande aktuellt. Lövsta utanför Stockholm, kommer att ha ett bredare samarbete med hingststationen utöver Totilas. Det blir ett urval hingstar som Lövsta bedömmer som bra för svensk avel. Möjligen blir det fler hopphingstar än dressyrhingstar, enligt Malin Chollin på Lövsta stuteri.

 

Men kronjuvelen blir Totilas.

 

Att betäcka med honom kostar 4 000 euro i förskott och ytterligare 4 000 euro vid andra konstaterad dräktigheten. Trots det rekordhöga priset har många svenska stoägare redan hört av sig till Lövsta. Några bokningar har Lövsta dock inte tagits emot än eftersom alla villkor och riktlinjer inte är riktigt klara. Enligt Christoph Hinckel görs ingen förbeställning eller selektering för de tyska stoägarna. "Alla som vill komma med sitt sto får komma", säger han. Hur det blir i Sverige är inte klart. I Tyskland har flera ston redan betäckts. Om han kommer att finnas på både fryst och färsk för svenska kunder är ännu inte klart.

 

Paul Schockemöhle väntar själv fem föl efter Totilas i år.

----

 

Kanske något för Sally? :P

/Lisa

Kommentarer

  • Jennie säger:

    dra mig baklänges! Fan vad dyrt.



    Det hade nog blivit ett fint föl med Sally och Totilas :D

    2011-02-01 | 17:50:47
  • Ulle säger:

    Ha ha ha! Ja det hade blivit en fin bebis! Vad tror ni alla inbitna stamtavleuppfödare hade tyckt om den kombinationen? :)

    Jag hade gillat den i alla fall! :) Ska bara gräva fram 8000 euro i madrassen så ställer jag mig i kö. Ingen levandefölavgift också å ta med i budgeten?

    2011-02-01 | 20:28:42
  • Lisa säger:

    Kombinationen hade varit oväntad och sjukt rolig. Lite som att mocka i Ralph Lauren om du hajar ;)

    Levandefölavgiften tillkommer säkert. Men hade de skrivit ut den så hade vem som helst fått leta i madrassen :D

    2011-02-02 | 11:53:32

Kommentera inlägget här: