Stall Hällekila

Cherish the little things.

Efterlysning!

Kategori: Prylar

Hösegel (helst grått eller svart) sökes till rimlig peng.
Tacksam för förslag…

/Lisa & Maja

Varde ljus!!

Kategori: Allmänt

Idag har vi äntligen fått hit två stolpar till våra stora lampor som vi ska ha i paddocken!
Tjoho! Nu är det "bara" installation kvar sen slipper vi rida med pannlampor som vi gjorde hela förra vintern. UNDERBART vilken lyx!
/ Ulle

Önskelista

Kategori: Prylar

As you all know, I'm in for all sorts of täcken.
Jag kan inte ha för många. Det bara är så. Och med tanke på att jag hade namnsdag i söndags, och ingen kom ihåg den, så är det paybacktime och upprättelse. Så här kommer min önskelista.

1. Rhino Wug (1 740 kr)
Har ett liknande från Pessoa, men kom igen. Jag vill ha mer!2. Amigo 1200 D (1 250 kr)
OK, jag har ett redan men vill ha ett till med tjockare fyllning...3. HL Underrug Oslo (795 kr)
Ett kap. Billigt. Det är bara att köpa!4. HL
Ultimate Vinter Oslo (1 995 kr)
OK, ganska dyrt, men säkert värt pengarna.


/ Lisa

Dressyrpass

Kategori: Träning

Ja ha. Så var ett dressyrpass avklarat idag med gulle-Jennie som är så duktig och vill hjälpa mig som är fantasilös. Jag tyckte att det gick toppen. Dock så var Columbus som en studsboll i början och visste inte om han skulle gå fram eller upp i luften.
Det måste ha med hans storlek att göra, att det känns mer som om jag sitter i en gungstol än att jag håller på att åka av. Hade jag suttit på Bambi och hon hade gjort samma sak då tror jag att jag skulle åka i backen direkt.

Det var jättekul att träna idag. Tack Jennie!
Jag kan naturligtvis göra saker och ting fantastiskt mycket bättre bara genom min sits. Det var också ett jxxla tjat om att jag inte skulle titta så mycket på hästen, men så blev volterna och de andra spårövningarna bättre när jag slutade titta på hans huvud. Det är väl klart att jag vet det själv men Coach-Jennie var på mig mycket och ofta med "lyft blicken, lyft blicken" och det blev faktiskt bättre. Sedan är det inte helt lätt med en halvvinglig yngling under sig alltid. Men jag tyckte att det trots allt gick bra.

Lite saker som jag behöver träna på är absolut:
Sitsen (mina ben faller lätt fram i galoppen så att jag får "stolsits")
Stilla händer när jag ska sakta av
Blicken
Den stolta ryggen

/Lisa

Moorlands Totilas

Kategori: Allmänt

Luta er tillbaka i ca nio minuter och njut av denna sagohäst. Denna hingst är helt otrolig och bara 9 år dessutom.
Själv ryser jag och får tårar i ögonen varje gång jag ser detta videoklipp./Ulle

Morgon i stallet

Kategori: Allmänt

I går kväll stallade vi in hästarna så nu får dom vara inne på natten. Det va ganska bra beräknat för det va ju inte speciellt trevligt väder inatt. Tycker det är en skön känsla på hösten när man börjar och pyssla inne igen med hästarna runt sig.
Möttes av välkomnande gnägg när jag kom ner till dom i morse, ett av de bästa tillfällen med dessa djur.
Hade gott om tid innan jag skulle till jobbet så mockning och foderupplägg fixade jag med en gång. Skönt och få det gjort så kan man bara ägna sig åt ridning och pyssel i eftermiddag. Har ju en Ullaredsäck i sadelkammaren fylld med helgens shopping som ska packas upp också.  :-)
Sallys westernsadel skulle behöva smörjas med. Får se vad man hinner och orkar med ikväll. :-)

/Ulle

Etthundratjugocentimeter

Kategori: Träning

Columbus seglade över vart enda hinder så mot slutet höjde vi ett hinder till 120 för att se om han ville. Och åh ja, han hoppade som ingenting hade stoppat honom och jag tror att Maja själv blev ganska förvånad. Första gången för både Maja och Columbus på den höjden. Det som är så kul är att han vill hoppa. Till varje pris. Han har aldrig vägrat än så länge och det märks på honom att han gillar det. Det är två oslipade diamanter på bilderna så känn av stämningen och låt stilbedömningen kliva åt sidan :)

Inte för att vi någonsin skulle tro något annat, men Bambi seglade över samma hinder på 120. Som högst har Ellen och Bambi hoppat 125 så det här var inget rekord. Men ändå roligt för båda.

Det höga hindret hoppades bra en gång. Men det var härligt att se att båda ville och lyckades.

/Lisa

Bambi hoppar som en katt

Kategori: Träning

Lilla fröken ligger som en plattfisk i luften. De här två älskar att hoppa och kan vara fullständigt galna när vi rider. Det finns inget som inte går att hoppa eller klättra över, säger Ellen som sist gång vi red ut tillsammans ville satsa pengar på att hon skulle hoppa över en ensilagebal!

/Lisa

Villig

Kategori: ColumbusColumbus var otroligt lyhörd vilket var roligt. Han är ju trots allt bara 4 år och har sina bra dagar och sina dåliga dagar. Men som tur var var detta en bra dag och han gillade verkligen att arbeta! Men satan vad jobbigt det var för Maja som inte tränat på länge. Hennes ben var som spaghetti och inte nog med det. Efter passet fick de promenera med hästarna till Lyse Skola för att de skulle få ett bra avslut på träningen.

/ Lisa

Träning 090919

Kategori: Träning


Så var det dags för höstens egentligen första riktiga träning. Vi tränade hoppning i paddocken. Och hästarna var superduktiga. Columbus vägrade inte en enda gång och Bambi seglde över ett hinder på 120 cm…

/Lisa

Dantes Bambi Bell

Kategori: Dantes Bambi Bell


Dantes Bambi Bell är importerad från Holland via Danmark och Skåne. Med 90 procent hjärta och tio procent hjärna köpte vi Bambi (som då inte ens hade ett namn) på grund av hennes olidliga förhållanden hon befann sig under. Bambi var mager och undernärd, oskött och hade flera stora sår, bitmärken och skav på kroppen. Hon var livrädd för män, vatten, sopborstar och hastiga rörelser. Hon ville inte bli rörd på benen och hon vägrade bli tränsad i starten. Därav hade vi egentligen inte en aning om vad det var för häst vi hade köpt. Det enda vi visste var egentligen att vi räddade en söt liten häst som såg ut som ett rådjur. Därav smeknamnet Bambi.

Ellen som är ägare till Bambi hade precis börjat rida och eftersom hennes storasystrar tränade henne på ridklubben så var det enklare att köpa Ellen en egen häst och lära sig rida och träna på hemmaplan istället.

Efter sökningar i system både i Sverige, Danmark och Holland efter hennes stam och pass som vi inte fick vid köpet visade det sig att hon var två år yngre än vad säjaren hade sagt, samt att hennes namn var Dante. De anställda på den Holländska stamboken var till fantastisk hjälp och kunde spåra henne hela vägen till födseln och vem som var uppfödaren. Hon hette Dante men eftersom hon efter ett halvår av oss kallats Bambi fick hon istället namnet Dantes Bambi Bell utfärdat av den Holländska stamboken.

Allt eftersom Bambi tillfrisknade, blev finare i kroppen, fick mer muskler,  såren läkte och hon blev tryggare visade det sig att det var en riktig hopphäst som vi köpt.

Idag hoppar de över nästan vad som helst och en mer personlig häst än Bambi får man leta efter. Hon är numer som en hund. I alla fall efter Ellen.


/Lisa

Columbus talar ut

Kategori: Columbus
Inte alltid lätt att vara störst, bäst och vackrast!
/Lisa

Systrarna freak

Kategori: AllmäntDen här fina bilden pryder nu vår kollagevägg i stallet. Nu går det aldrig att vara på dåligt humör när man är i stallet längre i alla fall. Och skulle man vara det är det bara att titta på bilden och då tror jag inte att man kan göra annat än att skratta. Ser ut som två hundrafemtioåriga tanter som gått på syra hela livet och fortfarande tycker att livet leker.

Det blev att hala fram mobilen och fota med. Jag hade inte ens kraften att plocka fram den vanliga kameran. Skrattet tog all kraft jag hade.

Ska sägas att bilden togs på en liten kräftskiva i miniformat i somras när vi var i Grebbestad med systrarna Josefsson. Bilden talar ju för att vi knappast hade tråkigt...

/Lisa

Virkon Heshed

Kategori: Allmänt

Säger bara det.
Virkon Heshed.

/Lisa

Veterinär

Kategori: ColumbusIdag blir det besök av Herr Veterinär. Det är vaccinering som står på schemat men även en uppföljning av de konstiga prickarna som funnits på Columbus hals sedan han kom. Han kommer även att undersöka varför Columbus ögonfranskant har börjat bli grisrosa.

Det är lika bra att göra listan lite längre och ta upp allt som vi har i tankarna när han kommer. Det känns tryggare och jag som hobbyveterinäraspirant får lite mer kunskap i förrådet.

H/Lisa

090913 Kl. 20.30

Kategori: AllmäntSå här mörkt var det idag (kväll) när vi red Columbus och Bambi tillbaka till Hällekila. Men nu är de där i alla fall. Alla fyra.
Jag tror bestämt att jag ska köpa batterier till pannlampan…

/Lisa

Måste ju testa lite..

Kategori: Ryans Sally

Är ju nybörjare på detta så man måste ju testa lite hur saker fungerar...   :-)Så här kul kan det vara med vita hästar ibland...


Har koll på läget från berget..

Bloggnybörjare

Kategori: Allmänt

Så va man inblandad i en liten kul blogg. Trodde nog inte jag skulle bli det någon gång faktiskt, men det kommer nog bli roligt tror jag, hoppas att jag får något kul att skriva om någon gång.

Lägger in en bild på min kära tinker vid namn Sally, har mängder och fler kommer det garanterat att bli. På denna bild löshoppar hon och trots sin tyngd så tar hon sig över ganska höga hinder, just detta ligger på runt 1.20 m tror jag (Jennie får rätta mig om jag har fel). Sallys rekord i löshoppning är 1.40 m. Med Jennie på ryggen har hon klarat 1.30 m. :-)

Idag kom det första lasset med hö så man känner sig lite mör i kroppen nu. Det var strax över 2 ton men när man är några stycken går det ganska fort och man har ju faktiskt lite kul tillsammans. Vi har några lass till att ta emot i höst...

Sen bar det av till Sally. Hästarna står fortfarande kvar på sitt sommarbete, men på söndag ska vi ta hem dom igen. Ska bli skönt att ha dom på hemmaplan, man saknar ju dom små liven här uppe på berget. Nu har det varit tomt alldeles för länge...
/ Ulle

Columbus

Kategori: Columbus


Här är Columbus. Han kom till oss den 30 maj. Han är en hannoveranare importerad från Litauen från hoppstallet Audruvis i början av 2009 och inridning påbörjades under vintern 2008. Columbus är E: Cantona M och har även hingsten Cor de la Bryere i blodet. En fin kille med andra ord. Columbus är född 2005-01-20 och är ca 175 cm hög. Han ägs av Lisa och Anna-Maja Robertson och står uppstallad på Stall Hällekila sedan vi fick honom i maj.

Vi hoppas kunna utbilda honom rätt, och med hjälp på vägen även kunna ta oss ut på tävlingsbanorna under nästa år.

Fler bilder från senaste dressyrpasset kommer inom kort.
H//Lisa

Ifor Williams HB511

Kategori: Prylar

 

Nu står den snart på stallbacken. Yes!

Bara E-kortet som saknas men det går framåt i alla fall. Jag har plöjt igenom en bok av fyra och jag hoppas att jag snart kommit igenom resten så att jag kan göra provet. Få det godkänt. Köra upp. Allt i en liten ask.

H//Lisa