Stall Hällekila

Cherish the little things.

Herr och fru Schockemöhle

Kategori: Allmänt


Dressed for success.
Herr och fru Schockemöhle syntes på vägarna igår. Jag försöker få Maja att vara med på Blåbärshoppningen med Columbus som klubben anordnar i Maj. Det hade varit roligt att se om han har vuxit i sin storlek lite mer än vad han hade gjort i höstas. Det är en hel del att växa i, och stora hästar tar längre tid på sig att hitta balansen i sig själva. Men förhoppningsvis så har han hittat en något bättre balans i alla fall. Men, vi får se. Det är upp till Maja det där med hoppningen.För er som inte är på Hällekila dagligen kan jag berätta att vi har fantastiskt kul. Speciellt nu när solen är framme. Igår satt vi hela gänget utanför stallet och njöt av solen. Och så hade jag och Maja en liten dubbelhaketävling! Jag tror att Maja vann :)

/Lisa

Dressyr för Bambini

Kategori: Dantes Bambi BellNu är Ellen på konfirmationsläger och då är Bambi i våra händer. Så igår fick hon sig ett dressyrpass, fast i skogen. Det gick kanon, efter ett tag. Maja red Columbus och jag red Bambi. Gud vad liten jag kände mig! Men det var roligt.

Hon är överviktig också, Bambini. Så nu är det diet som gäller. I kombination med träning och dieten, så hoppas jag att hon kan komma i riktigt bra form igen.

/Lisa

Träning nummer två = bildbomb

Kategori: Träning

Idag var det dags att pina Lisa och Krille i paddocken igen. Framsteg! Han var mycket mer lösgjord och jättefina övergångar från skritt till trav. Kul!
Att träna på - han får inte rusa iväg i traven och avsaktningar från galopp till trav! (Emma var med på ett hörn också ;))

/Jennie

 

Årets längsta dag…

Kategori: Tävling

Här kommer en bildresumé från årets längsta, men trevliga tävlingsdag tillsammans med Jennie och Zäta.

/Lisa

Årets första dressyrträning

Kategori: Columbus

Igår var det dags för årets första seriösa dressyrträning. Jennies got a gun hjälpte mig och instruerade. Det var superkul men det märks att varken jag eller Krille är i någon särskild toppform. Stel, klen och andfådd.

 

Vi tränade mest på att få honom att slappna av och att försöka bära sig lite bättre. Och det gick faktiskt helt ok. Periodvis. Mest nöjd är jag med tempot, min sits och att jag faktiskt tyckte att han lyssnade på skänkeln bättre än han gjort tidigare. Det som var sämst var att han knäpper av i nacken när jag ställer om honom. Då tar det tid innan han lossnar igen. Men som sagt var det ju årets första träning.

 

Jag glömde att jag hade kameran med mig och kom på det precis när vi slutade. Så det fick bli lite improviserade bilder. Jennie trodde jag var sur när jag tränade, men det är så att jag fokuserade så mycket på det jag skulle göra att jag fick den allvarliga minen.

 

Det var i alla fall en toppenkväll och en toppenträning och jag var taggad innan. Nästa vecka blir det repris!

 

Och efteråt blev det lite mys.

 

/Lisa

Dantes Bambi Bell

Kategori: Dantes Bambi Bell

Med största sannolikhet kommer vi att låna ut Bambi på långtidsfoder.
Vi letar efter en mjuk, glad, känslig men orädd tjej som gärna ska fortsätta träna och tävla henne. Men ett gott hem är viktigast.

Så om du vet eller hör någon som skulle kunna passa vårt lilla hjärta, ring gärna någon av oss.
Lisa: 0708-55 04 99
Ellen: 0705-71 47 37

Vi ser helst att hon står kvar på Hällekila till en början.

/Lisa

Rivjärn

Kategori: Prylar


Jag önskar att jag var lika duktig på fler saker - som jag är på att köpa hästprylar.
Senaste inköpet är dessa som låg i påskäggen. Fräcka stigbyglar i lackad aluminium med bred räfflad stålplatta (ser ut som ett rivjärn) som ger bra grepp och med mycket låg vikt.
Bambi får röda och Columbus får svarta.

/Lisa

Tävling

Kategori: Tävling

Igår tävlade jag & Zäta i dressyr på klubben. Kändes väldigt konstigt, jag själv har inte tävlat det på fyra, fem år och med Zäta var det helt nytt!
När jag hoppade upp så taggade han till tusen och man såg nästan hur han kollade efter hinder.. När han märkte att det var tomt överallt slappnade han av och gick KANON på framridningen. Han var dock hemskt irriterad på min skänkel och sparka emot den några gånger. När vi kom in på banan var jag rädd för att skänkla ifall han skulle sparka så han gick lite i undertempo i traven. Blev nöjd med galoppen, där gick även poängen upp. Fick en 8:a på den ökade skritten :)
Hamnade tillslut på 180p, 62% och tre utanför placering. Helt okej :)
Var himla kul att det var så många lysekilare med, bara i "min" klass (LB:1) startade vi fem st. Jag, Ida och Emelie på rad, Annelie lite innan oss och Emma i slutet. Sen var det LA:6 och MSV:B4 där va Sandra och Marianne med. Fullspäckad dag och när jag kom hem skulle jag rida Pandora och sen Columbus. Det gick som tur va bra med båda två, hade inte orkat bråka med någon av dem..
Bilder kommer kanske så småningom!

/Jennie