Stall Hällekila

Cherish the little things.

Off and away…

Kategori: Allmänt

Familjen Columbus/Bambi drar till fjällen i ett par dagar för att vila upp sig. Jennie tar hand om Krille och Bambi så länge.
Det känns tryggt.

/Lisa

Äntligen uppe på ryggen igen!

Kategori: Columbus


Nu äntligen kan vi rida igen. Känns helt underbart.
Vägen är fri från is och inte ens broddar krävs för att komma ner och upp för backen. Fort har det gått också. Vägen har visat sig på bara ett par dagar.

Igår var Columbus som en gunghäst på speed med oj vad jag har längtat. Paddocken är snart också ok. Vi behöver nog ge den ett par dagar till så att vi inte behöver broddar där heller!

Nu kör vi!

/Lisa

Minihästhoppning

Kategori: Tävling


Väldigt skruvat och väldigt roligt. Sannolikt perfekt för den som gillar agility eller som inte har nerver att hoppa själv...

/Lisa

Akupunktur

Kategori: Columbus

Idag var vår ET Daniel Kleen och såg över Columbus. Det känns bra att ha gjort det nu när vi äntligen kan börja träna igen. Det ser ljust ut för backen också, så snart kan vi ta transporten härifrån och åka ut på äventyr.

Columbus var i fin form, var bara sned en centimeter på höften och reagerade endast på ett ställe vid sidan av manken. Höften är vanligt att de är sneda på, oftast räcker det att de snavat eller halkat med ett ben så blir den sned (och hur stor är inte den sannolikheten nu när vi levt på polaris i flera månader?). Men det är snabbt åtgärdat av Daniel. Manken berodde sannolikt på att han har halkat med frambenen på isen ner till stallet när vi tagit in dem från hagen till exempel, så har han fått en sträckning där som han reagerade på. Även den är avhjälpt nu. Det hade kunnat vara sadeln som var för trång framtill, men med tanke på att den är utprovad och kanske framför allt för att vi inte har kunnat rida på ett långt tag - så är den risken i stort sett obefintlig.


Jämfört med Mysterix som fick massa nålar, fick Columbus bara sex stycken. Det känns som sagt bra att han är genomkörd av Daniel så att vi inte riskerar att slita på honom nu när vi ska sätta igång igen. En frisk och sund ynglig.
Sedan fick han behålla värmen i sitt nya fina täcke :)

/Lisa

Tullstorp

Kategori: Allmänt

Idag var Jag, Lisa, Maja, Emma och Daniel iväg till skåneland!
Det var en mycket trevlig utflykt och en kul upplevelse!
Fick se stallar och hästar på nära håll! Nu kan jag skryta med att jag har klappat Briar ;) Den hästen är lugnet själv!

Här kommer lite bilder!
En blandad kompott, Briar hade mest folk utanför boxen men han tröttnade aldrig på uppmärksamheten!
Den var en fyraårig hingst som fick fnatt utanför ridhuset, fick lite kort på honom i alla fall :)
Fick inte så många bilder från hästarna i ridhuset då det var fullt med folk framför mig.. 
Det ridhuset hade väl vart något att ha här ute i Lyse :)? Otroligt fint! 

/Jennie

Lovin' it!

Kategori: Allmänt
Mel: Se det snöar…

Se det regnar, se det regnar,
det var väl roligt, hurra!
Nu blir det pölar,
nu blir det pölar
som det på våren ska va´.


Då tar vi regnställen fram
och stövlarna på
och sen vi hoppar i pölar
- vad det plaskar då!


Å fram med hinkar
å fram med spadar
å ge mig en kaffekopp.


Nu ska vi ösa, nu ska vi hälla
å samla regnvattnet opp.
Å inte lipar vi, nej
det gör ingenting
om våra stövlar blir blöta
av allt vattenspring.

 


Kommer aldrig mer att klaga på regnet. Just idag känns det som en saviour. Hoppas bara att snön i paddocken försvinner snart och inte om ett par månader... Känns förjävligt att inte kunna träna innan midsommar...

 

Men dagens rusk ger viss förhoppning, iiiihaaaaaa och jippie! :)

 

/Lisa

Veckans fynd!

Kategori: Prylar   

Ja, jag får väl också lägga in ett litet fynd som jag gjorde igår. Beställde 2 st matchande fleeceset från Hööks innehållande täcke, grimma, grimskaft och 4-pack benlindor för bara 159:- per set!  Så skynda fynda! :-) 

/ Ulle

 

 

 


I krig

Kategori: Allmänt


Vi har fått oväntat besök. Oväntat och ovälkommet.
Just nu ligger stall Hällekila i krig mot fienderna och har just i skrivande stund lyckats att eliminera i alla fall en av våra motståndare.

Stall Hällekila 1-0

Hur vidriga kan de vara egentligen? De är helt obeskrivligt vidriga. Om någon har ett tips på hur vi kan eliminera våra motståndare på mest effektiva sätt är det bara att säga till!

/Lisa

Fynd!

Kategori: Prylar


Veckans fynd. Fleecefilt.

/Maja

Bildkalas!

Kategori: Allmänt

Underbart väder idag och jag skulle rida Sally, vågade även sno pappas kamera så här kommer en hel drös med bilder på hästarna!

Först bilder på den legendariska backen!
    
Den är en riktig utmaning, även när man promenerar! Tungan rätt i mun annars hamnar man på rumpan..       

      

    

     

     

    
 
   
  
       
 
 
Så, en massa bilder.. Mer eller mindre bra! Bambi var den hästen som visade mest action därför mest bilder på henne, roligare att ta kort då :) Sally tyckte det räckte att galoppera ett varv..

Enjoy!
/Jennie

Scandinavium VIP rapport

Kategori: Allmänt

Nu är helgen över och Scandinavium var helt fantastiskt. I år hade jag VIP biljetter och var med om flertalet trevliga samtal, möten och upplevelser.

Bland annat var jag i stallarna och även på framhoppningen till lördagens Grand Prix klass. Det är spännande att se när mästarna rider fram. Det som jag blev mest imponerad av var strukturen och på vilket vis de lyckas med att vara femton personer som rider fram, men att känslan blir att de bara är tre. Själva framridningen är som vilken framridning som helst. Däremot var jag intresserad av en man (nu kommer jag inte ihåg vem han var) som red en skimmel (ni ser honom på filmen) och som använde sig av något som var näst intill identiskt med roll kür.

På filmerna ser ni bland annat Rolf-Göran Bengtsson rida fram utan hjälm, Svante Johansson, Peder Fredriksson, Jos Lansink och några till. Bland annat en tjej som tävlade för Portugal och vann någon klass om jag inte har fel.

Filmerna tog jag för att visa Ellen, men det kan alltid vara kul att visa upp här också.

 

 

På kvällen innan küren var satt jag på VIP läktaren med snittar och champagne, bredvid en man i 65+ års åldern. Vi började prata och det visade sig att han hette Per Lundberg och var ordförande i Svenska Dressyrkomittén. Mycket lustigt med tanke på mina funderingar om roll kür inne på framhoppningen. Vi pratade länge om detta och han gav mig faktiskt ett helt annat perspektiv på det hela. En fantastisk och rolig man som jag hade mycket trevligt tillsammans med och som jag passade på att fråga allt som jag kunde komma på, det gället att ta den typen av tillfällen i akt. När dressyren sedan visades så filmades han ett antal gånger :)

 

På kvällen var det middag med hela familjen (utom frun) Royne, Daniel och Alexander Zetterman. Även här pratade vi mycket om ridning, hästhållning, pengar och annat. Som sagt. En mycket lyckad lördag.

 

När söndagen kom skulle jag och Ellen gå och se på framridningen inför världscupen men då var det endast tillträde för hästskötar och ryttare, så vi fick nöja oss med att sitta i VIP baren, äta goda tårtor, bakelser och choklad och se på dem därifrån istället.

 

Nästa år hoppas jag på VIP undet hela eventet :)

 

/Lisa

Vinterrace

Kategori: Allmänt

Så här såg det ut, helt appropå, i hagen här om dagen. Jag vet inte vad som flög i hästarna… Men de tyckte att det var kul i alla fall :)

 

/Lisa