Stall Hällekila

Cherish the little things.

Till nya breddgrader

Kategori: Allmänt

Jag och Maja kommer att åka till Grekland och njuta i solen och av den fantastiska maten i en vecka med start på måndag.
Därför har jag mina aningar om att det kommer bli ganska tyst här på bloggen. Så länge inte Ulle tar rodret och piffar upp den vill säga...

Columbus kommer att vara i Ellens händer. Vi får väl se om hon vågar sig upp och rida honom...
Annars får han en skön semestervecka han också.

Ha en fantastisk vecka!

Här kommer en rebus från Jimmy så länge./Lisa

Passionately equestrian

Kategori: PrylarJag har hittat en helt grym hemsida för oss prylnördar.
Den heter Horse-Discount och har alla möjliga märken till ett lägre pris. Och så är priserna i Euro, så det gäller att passa på när Euron är låg.

Just nu ligger den på 9,91 SEK, så jag väntar lite till...

/Lisa

Skapa ditt eget träns

Kategori: Prylar

Nu har jag köparlust igen.
Det senaste som jag har hittat är en tjänst som erbjuder dig att skapa ditt egna träns. Med olika delar från olika leverantörer skapar du ett helt unikt träns, allt efter smak och behov. Och så plånboken så klart.

Jag hittade det här hos Xtreme Horsemakeover där vi tidigare har köpt våra Schockemöhle prylar.

Bild tagen från Xtreme Horsemakeover

Du ges möjligheten att kombinera ditt eget träns. Dvs man utgår från ett antal olika nackstycken. Till det väljer du nosgrimma och tyglar. Nosgrimmor i de flesta modeller och tyglar kan du välja mellan vävribb, gummi samt slät. Priset på total kollektionen är svår att säga exakt då vissa nosgrimmor kostar mer än andra. Likaså beror det på vilka spännen du väljer på nackstycket. Finns även kandar nackstycken. Pannband väljer du själv bland alla våra modeller. Stephens produkter är handsydda och med ett enastående läder. Kvalitet utöver det vanliga.

Vill du ha något vackert som inte många har då ska du definitivt satsa på deras egen tillverkade träns med stenar, pärlor eller kedjor på. Supersnyggt!

/Lisa

Frihet

Kategori: AllmäntTror du att dessa hästar går på transporten direkt?
I så fall vill jag byta mot min…

/Lisa

Godsägarinnans bemärkelsedag

Kategori: Allmänt

Idag hurrar vi för godsägarinnan som har bemärkelsedag. Hurra för Ulle.
Ha en kanondag!

/Lisa

Sally på tårta

Kategori: Allmänt

Var på sexårskalas igår hos min syster. Ida som födelsedagsbarnet heter gillar ju så klart Sally så som en överraskning till henne fick min kära häst pryda födelsedagstårtan. Tycker det är väldigt häftigt att man kan dekorera tårtor så här. Den smakade dessutom gudomligt och är inköpt på tårtmakeriet i Lysekil.  Födelsedagspresenten från moster Ulle fick ju bli en barbie med ridkläder och hjälm så klart! :)

/Ulle

 

 

En, två, tre hästar kvar

Kategori: Hästarna

Fyra fina hästar fanns på en gård. Panti försvann. Så var det bara en, två, tre hästar kvar. Tre fina hästar fanns på en gård…

Efter tävlingen i söndags, och när jag ändå hade kameran i handen. Så passade jag och Maja på att fotografera hästarna i hagen. Superbra idé tyckte vi. Dessutom kunde bilderna (om de var bra) fungera till en snygg header, för det har vi ingen. Men hästarna var inte särskilt roade.

Columbus ville mest mysa och/eller äta.
Sally var grinig och gick iväg när vi närmade oss.
Endast en modell ville posera. Bambi. Hon ställde upp sig och poserade både en och två gånger. Från sidan, framifrån, från andra sidan, huvudet upp, huvudet åt sidan och så vidare och så vidare. Kanske för att hon är den enda flickan i flocken...

 

Så blev resultatet. Columbus överst, sedan Sally och sist Bambi.

 

Vi kanske skulle ställa till med skönhetstävling på Hällekila, hyra in en riktig fotograf och sedan ta bilder till en header?

Göra som vi alltid gör - all in, eller inte alls.

 

/Lisa

Fler i familjen Hällekila

Kategori: Stallet och gården

 

Det har kläckts små gullefjun på Hällekila. Det verkar vara en högst fertil gård...
Tur att Columbus är kille!

/Lisa

Träningstävlingen

Kategori: Tävling

Första starten är gjord för Maja och Columbus. Det gick över förväntan. Han hade ett ner och så vägrade han på hindret med vattenmattan. Men det är ju inte helt konstigt... Han har aldrig ens sett en vattenmatta tidigare. Så nu ska Maja köpa en säger hon. Det finns vattenmattorHööks för en skaplig peng.

Nu ska vi leta efter fler tävlingar som vi kan åka till!

Nedan ser du em bildbomb från dagen som har varit helt fantastisk, både i hästväg och vädermässigt.På plats fanns hela hejarklacken närmligen mor och far, svåger och lillasyster, storasyster med vän och dotter, samt domaren.

/Lisa

De ligger lågt…

Kategori: Allmänt


Ibland vill man bara vara sig själv för en stund.
Tripp, trapp, trull tar det lugnt och satsar på solbrännan.

/Lisa (Ulles bild)

Blåbär

Kategori: Träning


Imorgon ska Maja vara med på blåbärshoppning med Columbus. Det kommer bli spännande.
Mer uppdateringar kring detta imorgon. Idag ska han trimmas!

Igår så hade jag en liten dressyrträning med Jennie. Det var kul, men två veckor sedan sist. Så jag tyckte att det gick lite spänt. Speciellt från min sida. Fick inte riktigt till det med sitsen. Lutade mig lite för mycket bakåt, speciellt i travökningarna. Men vilka ökningar han gör sen! Wow.

Maja och min man var åskådare, och med tanken på att vår bikupeläktare inte tar mer än en person, så fick de äran att sitta på stolar.

Över lag gick träningen bra i alla fall. Och det är kul att han tar in informationen från varje träning. Igår var till exempel galoppfattningarna en baggis. Samma med övergångarna från skritt-trav, trav-galopp. Jag kunde till och med fatta galopp från skritt en gång...

Det konstiga är att han "knäpper av" mot slutet. Jag vet inte vad det beror på.
Beror det på att han inte vill?
Att han inte orkar?
Att han inte fattar?
Det är smått frustrerande när han inte ens går att ställa mot slutet. Det är precis som att han säger "nu har jag gjort det mesta du vill, nu vill jag inte mer"...

Well well. Tips?

/Lisa

Let the horses play…

Kategori: Allmänt

 

För er som har en riktigt tråkig fredagskväll så kan jag bjuda på lite underhållning i form av klickbara sjungande hästar...?!? Klicka på djuren och digga loss.

 

Klicka här för att komma till konserten.

 

Min personliga favorit är den kastrerade hästen längst till höger. Kanske för att den är lite lik Columbus. Sedan har vi Sally näst längst till höger, Bambi längst till vänster, och så Pascal som kommer in som korgosse, näst längst till vänster, för ett extranummer i hagen.

 

/Lisa

Hoppträning 100505

Kategori: Träning

Här kommer bilder på gårdagen. Maja och Columbus, Bella och Russin tränade på Toriccenter instruerade av Emma. Till och med lastningen gick kanon, speciellt på ditvägen. Han tvekade någon minut på hemvägen. Kanske dags att dra till honom ordentligt nästa gång. Nu känns det ändå som att han vet vad han ska göra. Han bara tar sig lite extra tid innan han bestämmer sig.

Äntligen sken solen igår. Bilderna ser till och med lite somriga ut.
En helt underbar kväll!

Klicka på de små bilderna för att se dem i större format.


 

/Lisa

Jennies storslam på Tjörn

Kategori: Tävling

Så var det dags för dressyrtävling igen med Jennie.
Om hon vill ha något sagt, får hon vara så snäll att skriva det själv. Men en sak kan jag säga. Hon var awesome. OCh slog skiten ur alla andra, inklusive privatekipagen. Procenten landade på 69 komma någonting.

Här kommer film från prisutdelningen.
Jag ber om ursäkt för kvaliteten på bilden. Jag hade ingen kamera med mig, så mobilen fick rycka in... Lagom högfärdig man får lov att vara...

/Lisa