Stall Hällekila

Cherish the little things.

I minus 14 grader

Kategori: Träning

Idag var det galoppträning på åkern i norrkila för Sally och Puman. Hittade ett nedhugget träd också, kul!
(Klicka på bilderna för större format)
/Jennie

Jakten är igång igen!

Kategori: Stallet och gården

Nu är det feta råttor i stallet igen och imorse fick Ulle napp i en fälla!
Skadeglädje..
/Jennie

8 Februari

Kategori: Allmänt

Välkommen till oss!
/Jennie

Puman gillar inte spö - check!

Kategori: Puman

Idag var första avramlingen, men jag vill hellre kalla det avställning för jag ställde mig på benen bredvid henne.
Hon är lite jobbig när jag ska flytta henne för höger skänkel så jag tänkte att jag skulle rida med spö idag och ha det som ett litet hjälpmedel men ack så fel jag hade. När jag petade på henne med spöt vaknade en rodeohäst till liv :)
Började lite smått men sen kom en riktig bock rakt upp i luften och sen försvann hästen under mig.. Jag hängde på sniskan och som tur va stod hon stilla så jag fint kunde ställa mig på benen :)
Efter detta var hon fruktansvärt pigg och på tårna så jag öppnade upp vår hage längst bort och tog mig några galopper så hon fick sprungit av sig lite! Skönt nu när marken börjar visa sig!
Nu kommer våren :) (hoppas jag)
/Jennie

Snart smäller det!

Kategori: AllmäntTitta vad jag fick på posten idag, en inbjudan till ryttarfesten. Ska bli så himla kul!

Äntligen kan vi börja räkna dagarna på riktigt till Göteborg Horse Show 2011. Allt händer i Göteborg mellan den 24-27 februari.
Många förseställningar har redan sålt slut så jag hoppas på fantastiskt mycket publik och shopping så klart.

Här kan du läsa mer om hela eventet. Lotterihästen är ett sto i år som heter Fay och är efter Figaro R. Läs mer om hästen och de andra vinsterna på GHS hemsida.

PS. Håll lite extra utkik på prisutdelaren/prisutdelarna under den internationella hoppningen 1.40 på torsdagskvällen samt den internationella hoppningen 1.55 på lördagen.

/Lisa

Tävling!

Kategori: Tävling


Just had to…
Lottningen sker den 21/2. Håll en tumme eller två!

/Lisa

The most wanted sperm in horse breeding!

Kategori: AllmäntTotilas på Lövsta och (kanske) Flyinge.
Det här finns att läsa på sporthästen.se

----

Lövsta stuteri kommer att ha fler hingstar på station ur Paul Schockemöhles program än kronjuvelen Totilas. Vilka är inte klart men det blir även hopphingstar.

 

Både Lövsta stuteri och Flyinge har förhandlat med Paul Schockemöhle om rättigheterna för Totilas i Sverige. Lövsta är klart, men enligt Christoph Hinckel, som basar för betäckningsstationen hos Schockemöhle, är Flyinge fortfarande aktuellt. Lövsta utanför Stockholm, kommer att ha ett bredare samarbete med hingststationen utöver Totilas. Det blir ett urval hingstar som Lövsta bedömmer som bra för svensk avel. Möjligen blir det fler hopphingstar än dressyrhingstar, enligt Malin Chollin på Lövsta stuteri.

 

Men kronjuvelen blir Totilas.

 

Att betäcka med honom kostar 4 000 euro i förskott och ytterligare 4 000 euro vid andra konstaterad dräktigheten. Trots det rekordhöga priset har många svenska stoägare redan hört av sig till Lövsta. Några bokningar har Lövsta dock inte tagits emot än eftersom alla villkor och riktlinjer inte är riktigt klara. Enligt Christoph Hinckel görs ingen förbeställning eller selektering för de tyska stoägarna. "Alla som vill komma med sitt sto får komma", säger han. Hur det blir i Sverige är inte klart. I Tyskland har flera ston redan betäckts. Om han kommer att finnas på både fryst och färsk för svenska kunder är ännu inte klart.

 

Paul Schockemöhle väntar själv fem föl efter Totilas i år.

----

 

Kanske något för Sally? :P

/Lisa