Stall Hällekila

Cherish the little things.

Göteborg Horse Show

Kategori: Allmänt

Ja! Jag börjar redan tagga :D
Ska bli så sjukt kul med tanke på att det är världscupfinalen också!!
Jag, Ulle och Emma kör lördag och söndag medan resten av vårt årliga gäng bara tar söndagen.

Åh, jag älskar GHS!

Tävling Trollhättans FRK

Kategori: Tävling

Igår åkte vi iväg till Trollhättan för att starta 95cm och 1m. Tävlingen började inte förän 2 så det blev en sen dag.
 
Ida va med denna gången och hjälpte till att pusha mig och guida mig på framhoppning/framridning. Sen va ju såklart pappa, Ulle och Stella med, de är mina största fans tror jag ;)

Första klassen kändes så himla bra och det va verkligen kul att rida henne! Hon va positiv och sög på hindren bra men utan att dra ifrån mig. Tyvärr råkade jag lägga henne alldeles fel på ett hinder så hon hoppade av för nära och rev. Men jag är mer än nöjd med henne här!
 


Det var ofantlig många starter  i Avd.A 1 meter så Puman fick stå i transporten i 2,5h innan vi tog ut henne för nästa start. Hon va grinig redan på framhoppningen, hon stod emot och började stegra och hoppa lite. 
Istället för att bråka med henne valde jag att endast hoppa räcket och lilla några gånger samt bara galoppera runt. 
Väl inne på banan kändes hon rätt så glad men vi kraschade genom 2:an (en oxer) så vi fick komma på det igen, och hon hoppade stillastående. Sen ett känguruskutt över 3:an och så tog vår resa slut på 4:an som var en oxer som stod lite dumt. 
Jag vill tro att hon var rätt så trött efter en lång (regnig) dag och efter en halvkaotisk framhoppning. Hon kändes inte elak när hon vägrade nämligen, bara väldigt trött. Och jag satt ju där uppe med alla tankar från framhoppningen, inte hade jag något positivt i mitt huvud :P
Hon känner av min sinnesstämmning alldeles för väl ;)
 
Nu ska vi hoppträna på klubben på söndag och sen blir det tävling helgen därpå!

/Jennie

Bilder från Färgelanda

Kategori: Tävling

Fick lite bilder från tävlingen i Färgelanda. 
Stör mig enormt på hennes pannband som har hamnat snett under tränsningen...
 
 
/Jennie

Massage

Kategori: Träning

Igår fick Puman massage! Lisa hade inte sett henne på ett tag och hon var glatt överraskad! Hon tycker puman va väldig fint musklad över ryggen och rumpan nu så det var väldigt kul!
Efter massagen tog vi oss ett pass som i slutet gick jättebra, men varken jag eller puman va på bästa humör så vi fick kämpa! Lisa stod på backen och skällde på mig (jag såg tydligen väldigt sur och spänd ut)(!)

Känns bra inför tävlingen på lördag!
Det blir det första inomhustävlingen för säsongen :)

En mysig höstdag på landet!

Kategori: Träning

Igår kom Ida och hennes Bonito upp till oss och så tränade vi lite för Lisas Tobbe :)
En träning som drog lite folk till gården! Parkeringen var full med bilar så det var riktigt kul!

En bildbomb!/Jennie

Jag tror jag ska bli snickare

Kategori: Stallet och gården

Idag gjorde jag några kryss.
De blev så jäkla snygga.

En liten bild

Kategori:

Idag fick jag en bild av pappa. En söt liten bild som visar en sammanfattning efter tävlingen i söndags.   Puman helt slut och jag supernöjd med hennes insats :-)

Tävling Färgelanda

Kategori: Tävling

I söndags åkte vi iväg till Färgelanda för att starta en 1metersklass!
Vi körde mer eller mindre fel väg. Vägen va väldigt kringlig och vi fick köra väldigt långsamt för Puman hängde inte riktigt med där bak. Vi körde enkelaxlat och det är hon inte riktigt van vid. 
 
Vi kom fram försent och jag fick springa banan, ut med Puman som var genomsvett efter färden, upp för att rida fram i ca 5-10 min och sen skulle jag in på banan. 
Det var inte så bra på framhoppningen, jag tyckte hon tappade greppet i underlaget hela tiden så jag vågade inte hoppa något större. 
Jag kom in på banan med andan i halsen, hann inte lugna ner mig så Puman fick sköta i stort sett allt själv. Och hon tog tag i det, min duktiga häst! 
Hade detta hänt i våras hade vi inte kommit runt banan. Vi slutade på 29 fel tror jag, varav en vägring och sen fick jag göra en volt för jag glömde av banan. Sen två rivningar tror jag och resten tidsfel. 
 
Jag är jättenöjd med Puman för jag gav henne inga schyssta förutsättningar och ändå ställde hon upp såpass bra! Det var en rejält maxad bana för det va regionalt så vi båda fick lite chocken. Ett undertempo genom hela banan gjorde att hon hoppade stillastående på de flesta hindren.
 
Jag väntar på bilder från min pappa som jag hoppas kan lägga ut här :)

Nu laddar vi till nästa helg i Trollhättan, då ska jag vara där i gooood tid!

/Jennie