Stall Hällekila

Cherish the little things.

Vårt fina lilla russ!

Kategori: De Nanna

I våras började vi inridningen på Nanna och det har gått väldigt bra. Vi har tagit det i lugn takt och hon verkar tycka det är kul. Hon är framåt och går på bra själv i skogen och är orädd. Stella och Millie har fått skritta ett par varv på henne i paddocken utan några bekymmer.
 
 
 
Nu kommer hon få vila och vara avställd några månader och senare i höst/vinter är väl planen att hon ska köras in också.
 
I sommar har vi tränat på att visa henne och i augusti åkte vi till Dingles sommarpremiering. Vi åkte då med Nanna och hennes halvsyster Izette som ägs av Linn Hasslöw. Det var bara 3 russ på plats och Nanna slutade på en första plats med 40 poäng (98788) och diplom så ingen kunde va nöjdare än jag! Izette tyckte det va lite läskiga bommar i paddocken och blev lite spänd och svårvisad så hon slutade på 36 poäng och blev klass 2.
I och med diplomet blev vi inbjudna till finalen på Bohushästen som ägde rum på Backamo i september när det va bondens dag. Dit blir alla 3-åriga ston i bohuslän som fått dipolom under sommarpremieringarna inbjudna.
 
Nanna och Izette med Jennie och Marie
Izette
Nanna
Izette
Nanna
 
Två veckor efter Dingle var det dags för treårstest. Då packade vi in både Nanna och Izette i transporten igen och styrde ner till Billdal. Det innefattar även en bedömning på galoppen och löshoppning. Där skötte hon sig galant och gjorde precis det hon skulle. Hade önskat att hon kanske varit lite mer energisk men tror hon va lite trött efter resan. Även domaren önskade lite mer energi. Fast trots detta så fick hon fina poäng. En åtta på galoppen och sjuor på löshoppningen. Hon hade inte riktigt bra frambensteknik, hängde lite med benen men domaren tyckte hon hade god balans, säker i taxeringen, god spänst och runt språng.
Hennes poäng blev 88788877 så det blev en gångartsutmärkelse och blågul rosett här med!
För Izette gick det också bra. Hon blev uppklassad till klass 1 nu så Linn var nöjd hon med. Har dock ingen koll på hennes exakta siffror.
 
 
Några veckor efter detta åkte vi på nästa äventyr till Bohushästen i Backamo. Dit fick jag lura med mig pappa då alla andra hästfolk va upptagna på sitt håll. Fast tror han tyckte det va lite kul och jag fick en egen fotograf med på köpet. Det var nio diblomston inbjudna och alla hade dykt upp. Det var Shettisar, ett russ till, en haflinger, nordsvenskar och en ardenner med. Även här fick hon en fin bedömning med fina siffror. Det blev en slutsumma på 40 poäng (88888) och vi slutade på en fjärdeplats! Vann gjorde en shetlandsponny. Trodde aldrig jag skulle bli en utställningsnörd ;) men måste säga att det är riktigt kul.  Är supernöjd med denna lilla personliga ponny och har fastnat fullständigt för henne. Hon tror lite att hon är en hund för hon ska vara med och stå i fokus hela tiden helst.  Vem vet, kanske kan bli en liten fölis nån gång i framtiden med. :) :)
 
 
 
Första platsen slogs stor och liten om. :) Tänk vad många olika sorters hästar det finns med alla dess former och storlekar.
 
 
...och liten vann! :D
 
Fanns även tinkrar på plats, och Nanna tog ett litet glädjeskutt när vi gick förbi den vid ett tillfälle.
 
Och kameler fanns det också... :)
 
Kan ju även nämna att vi hade en lätt stressig period mellan äventyren med kolikanfall, hälta och lite hovproblem med hålväggar och ömma sulor. Så det blev lite blandade känslor in emellan med hopp och förtvivlan om vi kunde åka överhuvudtaget. Men hältan försvann, koliken blev bra efter en vaken natt och veterinärbesök dagen efter. Hålväggar och ömma fötter åtgärdades av vår oumbärlige hovis Henrik så vi kom iväg på allt som planerat. :)
 Tänk vad hästlivet kan påverka känslor uppåt och nedåt. Från oro till glädje! Är det därför man fastnat i det kanske?
 
/Ulle