Stall Hällekila

Cherish the little things.

Dantes Bambi Bell

Kategori: Dantes Bambi Bell


Dantes Bambi Bell är importerad från Holland via Danmark och Skåne. Med 90 procent hjärta och tio procent hjärna köpte vi Bambi (som då inte ens hade ett namn) på grund av hennes olidliga förhållanden hon befann sig under. Bambi var mager och undernärd, oskött och hade flera stora sår, bitmärken och skav på kroppen. Hon var livrädd för män, vatten, sopborstar och hastiga rörelser. Hon ville inte bli rörd på benen och hon vägrade bli tränsad i starten. Därav hade vi egentligen inte en aning om vad det var för häst vi hade köpt. Det enda vi visste var egentligen att vi räddade en söt liten häst som såg ut som ett rådjur. Därav smeknamnet Bambi.

Ellen som är ägare till Bambi hade precis börjat rida och eftersom hennes storasystrar tränade henne på ridklubben så var det enklare att köpa Ellen en egen häst och lära sig rida och träna på hemmaplan istället.

Efter sökningar i system både i Sverige, Danmark och Holland efter hennes stam och pass som vi inte fick vid köpet visade det sig att hon var två år yngre än vad säjaren hade sagt, samt att hennes namn var Dante. De anställda på den Holländska stamboken var till fantastisk hjälp och kunde spåra henne hela vägen till födseln och vem som var uppfödaren. Hon hette Dante men eftersom hon efter ett halvår av oss kallats Bambi fick hon istället namnet Dantes Bambi Bell utfärdat av den Holländska stamboken.

Allt eftersom Bambi tillfrisknade, blev finare i kroppen, fick mer muskler,  såren läkte och hon blev tryggare visade det sig att det var en riktig hopphäst som vi köpt.

Idag hoppar de över nästan vad som helst och en mer personlig häst än Bambi får man leta efter. Hon är numer som en hund. I alla fall efter Ellen.


/Lisa

Kommentarer

  • Maja säger:

    jag börjar gråta...

    2009-09-20 | 20:10:32
  • ellen säger:

    vi ska bli glada att hon blev som hon blev och ingen grinkärring :D

    sköning är hoN! (y)

    2009-09-20 | 21:47:15
  • Jennie säger:

    Vilken story!

    Jag fnittrade lite vid 10% hjärna delen.. För det har hon! hahaha!



    Detta kunde ha blivit en film nästan ju.. Eller en bok

    2009-09-21 | 11:37:59
    Bloggadress: http://josefssonjennie.blogg.se/
  • Lisa säger:

    Ha ha ha. Ja, fast nu menade jag ju i och för sig att det var med 10 hjärna som vi köpte henne. inte att hon hade 10 procent hjärna. ha ha ha. lite som Virkon heshed där du :)

    2009-09-21 | 11:47:04
  • Jennie säger:

    hahahahha, men hon är ju inte så intelligent den hästen ! Snäll & duktig som få men inte mycket till intelligens under den pannluggen ;) !

    2009-09-21 | 23:56:55
    Bloggadress: http://josefssonjennie.blogg.se/

Kommentera inlägget här: