Stall Hällekila

Cherish the little things.

Morotskalas och nya vänner i stallet

Kategori: Allmänt

Igår inredde vi en tom box så den fick bli ett kaninhem för ett tag. :) Vi har fått överta två kaninbröder som vi hämtade på Jasminegården, där bla snälla Anta och Linnea huserar. :) De är av rasen Lejonhuvad kanin och de har hunnit fylla 4 månader.
Deras namn blev:
Och så här får dom bo:
Och så här ser dom ut:
Idag på förmiddagen va Stella och jag nere och bekantade oss med dom.
Vi fick även besök av en gammal vän och en del av hans familj idag för deras tös Nadja ville hälsa och gosa med hästarna lite. Och ingen blev nog gladare än Puman och Sally för ett riktigt morotskalas blev det!
Grim ska vara med så klart.
Morot till alla var det som gällde!
Trevlig helg!
/Ulle

Åbybesök

Kategori: Puman

Nu händer det inte mycket i vårat stall.

Besöket på Åby gick väl bra, de hittade inget på varken röntgen eller ultraljud.
Hon får gå lindad och på antibiotika i en vecka och har det inte blivit bättre får de öppna upp. Hoppas verkligen inte det behövs, eftersom såret ligger så nära leden kan det gå riktigt illa.

Idag smet Puman från sin hage när Ulle var ute och red, full fart bort till grannen och sen gnäggandes tillbaka när hon hörde Sally. Knäpphäst.

På fredag ska jag ringa veterinären och berätta om veckan, hoppas, hoppas att det går vägen nu!

<

I brist på andra bilder så slänger jag in en bild på mig själv från en P-fest i somras.
Ombyte förnöjer ;)

/Jennie

Presentspaning

Kategori: Prylar

Puman fyller alltså år idag och jag har börjat spana på presenter..
Självklart blir det äpple, morötter och hästgodisar men jag känner på mig att Puman vill ha något mer :)

Ett sådant set kanske?


Fast helst av allt tror jag hon vill ha detta


Eller ett sånt här, en rundsydd remontgrimma. Men var sjutton ska jag hitta det?!Jag får fundera lite till innan hon får sin present :)

/Jennie

Hipp Hipp Hurra!

Kategori: Puman

Idag fyller Puman 5 år så många grattis tll den fina damen!
/Jennie

Träning & Tävling

Kategori: Träning

Tävlingen idag gick skit.
I första klassen vägrade vi ut oss på fjärde hindret men vi stannade på alla hinder utan ettan också...
I Andra klassen var det tvärstopp redan på första hindret, försökte en gång till men valde sen att utgå.
Något stämde inte med henne idag..
Hon känns fräsch så jag tror att hon har tappat lite självförtroende, speciellt när det gälelr oxrar.
Hon kan även ha vart trött efter gårdagens träning för Marianne som för övrigt gick mycket bättre!
På fredag ska jag till klinik med henne så vi kan kolla över en tand som är lite konstig och även såret på hennes bakben. Efter det får vi se vad som ska arbetas med :)

Träningen för Marianne gick väldigt bra, vi jobbade på samma som sist och hon känns bättre och bättre i dressyren. Måste jobba lite mer galopp på henne så ska det kanske blir lite starter i dressyr med!Och min underbart fina hopptränare var med i paddocken med AndromedaOch på läktaren fanns såklart Stella, Karin, Emma och Ulle (som fotade)


Fina tjejor som käkade glass!

/Jennie


What?

Kategori: Tävling

Det kommer alltså ut nya licenspriser och regler nästa år.
Och för mig är de helkonstiga.
Vad jag förstår det som så kan man nu innan årskiftet betala livstidslicens på sin ponny/häst och slippa en årskostnad som man istället bara uppdaterar varje år med hjälp av ett klick.
Dessutom är det inte uppdelat i lokalt, regionalt osv. längre utan nu går de på åldern. Man blir tydligen rikare hur äldre man blir? 
Jag ska alltså årsvis betala 750kr men kan då tävla högre än regionalt? Vad jag förstod det som så kan jag tävla ända upp till nationellt men måste uppgradera om jag vill tävla internationellt. Har jag fel?

Kopierat från förbundets hemsida:

"Licenssystemet för att tävla får en förändring från och med nästa år. Svenska Ridsportförbundets Tävlingssektion har efter diskussioner  tagit fram ett system där tävlingslicensen ska gälla på alla nationella tävlingar från lokal till elit tävling och nivåerna på licenserna skall baseras på ryttarnas/kuskarnas ålder.

I stället för att lösa licens för den nivå den aktive vill tävla på, lokal eller nationell, så är det ryttarens eller kuskens ålder som avgör kostnaden för licensen.
Licenserna får tre nivåer, för ryttare upp till 12 år, för ryttare/kuskar upp till 18 år och för ryttare/kuskar från 19 år och uppåt. 
Licensen gäller året ut för ryttare som fyller 12 respektive 18 år. Licensen för ryttare upp till 18 år gäller även internationellt. Det nya systemet innebär en höjning av licensen för dem som tidigare löst lokallicens, men de får samtidigt möjlighet att starta på fler tävlingar.

För dem som tävlar sporadiskt och vid enstaka tillfällen går det att lösa endags/meetinglicens från och med nästa år. Den licensen gäller för ett tävlingstillfälle och det går att lösa endags/meetinglicens vid ett obegränsat antal tävlingar. 
Det finns även en internationell licens för dem som deltar i enstaka internationella tävlingar som kan lösas per tävlingstillfälle. Skulle ryttaren/kusken upptäcka att antalet internationella tävlingar kommer att bli fler än fem går det att uppgradera till en internationell licens.
Den internationella licensen får en rejäl höjning. De ryttare som startar internationellt blir fler och fler och dessa ryttares anmälningar/resultatrapporteringar hanteras av sportavdelningens tjänstemän. Denna manuella hantering tar stora resurser och motiverar därför en kraftig höjning av den internationella licensen.

Några grupper är undantagna från det åldersstyrda licenssystemet. Det gäller ryttare med funktionsnedsättning på lånad häst eller ponny, voltigörer och linförare, gymkhanaryttare, kuskar som tävlar upp till Lätt A samt distansryttare upp till 50 km. De får alla tävla på en lektionsryttarelicens. Lektionsryttare som tävlar på lektionshäst tävlar också med lektionsryttarlicens.

I det uppdrag förbundsstämman gav förbundsstyrelsen när beslutet om Organisations- och Avgiftsutredningen togs 2009 fanns ett uppdrag att licenssystemet skulle ses över och ett förslag presenteras. Tävlingssektionen presenterade ett förslag på Ridsportforum 2010 och förslaget skickades ut till distrikten i maj 2011. På lördagens styrelsemöte tog förbundsstyrelsen beslut om det nya licenssystemet.

Livstidslicensen för häst/ponny försvinner
Från och med 2012 måste häst- och ponnylicens lösas varje år. Livstidslicensen försvinner, men redan lösta livstidslicenser kommer att fortsätta gälla efter årlig uppdatering i systemet.
Kostnaden för häst/ponnylicens blir 200 kronor/år, 100 kronor/år för lektionshäst/ponny.
Med en årlig, regelbunden uppdatering av häst- och ponnyregistret får Svenska Ridsportförbundet en överblick hur många hästar och ponnyer som faktiskt tävlar, på vilka nivåer och med vilka resultat.

Viktiga datum – 1 december 2011 och 1 januari 2012
Livstidslicens går att lösa fram till 31 december 2011. 
Du som vet att du ska tävla i januari 2012 kan välja om du vill lösa en livstidslicens för häst/ponny eller om du vill lösa en årslicens för 2012.
Från och med 1 december 2011 finns möjlighet att lösa årslicens för 2012.
Om din häst/ponny redan har livstidslicens gäller den naturligtvis även i fortsättningen. Från och med 1 januari 2012 måste du uppdatera den varje år med ett enkelt klick i Tävlingsdatabasen.

Prislista licenser 2012

Endagslicens/meetinglicens 150 kr/anmälan
Lektionsryttare* 375 kr/år
Ryttare tom det år man fyller 12 år 250 kr/år
Ryttare tom det år man fyller 18 år** 500 kr/år (gäller även för internationella starter)
Ryttare from det år man fyller 19 år 750 kr/år
Internationell 800 kr/meeting
Internationell*** 4000 kr/år


* Följande får tävla på lektionsryttarlicens på nationella tävlingar: lektionsryttare (TRI Mom 111) som tävlar på lektionshäst (TRI Mom 160), ryttare med funktionsnedsättning på lånad häst/ponny, voltigörer/linförare, gymkhanaryttare, kuskar upp till lätt A samt distansryttare upp till 50 km.
Lektionsryttare: Ryttare som tävlar på lektionshäst/ponny och som rider regelbundet (minst 1 gång i veckan) i ridskoleverksamhet.
Lektionshäst/ponny: Häst/ponny som under de två senaste månaderna (sommaruppehåll i lektionsverksamhet borträknat) regelbundet använts i lektionsverksamhet, minst 50 timmar per månad i lektioner med olika ryttare, vid reguljär ridskola.
** Gäller både häst och ponny
*** Denna licens skall lösas av samtliga ryttare tillhöriga landslaget i hoppning, dressyr och fälttävlan samt övriga ryttare som gör 5 eller fler internationella tävlingar per år. 
Ryttare som tävlar utomlands måste dessutom ha en FEI-registrering. Ryttare upp till 18 år tävlar även internationellt på sin licens och behöver inte lösa internationell licens.

Gästlicens: För att utländsk ryttare skall ha tillåtelse att tävla i Sverige krävs tillstånd från det egna landets ridsportförbund, som skall meddela detta till Svenska Ridsportförbundet via fax 0220 - 456 70.
Därefter skall Gästlicens lösas till det belopp som Svenska Ridsportförbundet beslutat.

Häst-/ponnylicens fr o m 2012
Lektionshäst/ponny  100 kr/år (enl.TRI)
Ponnylicens   200 kr/år
Hästlicens   200 kr/år" 

http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2011/10/Nyttlicenssystemfran2012/


/Jennie

Alsbäck runt!

Kategori: Hästarna

Idag packade jag och Ulle ryggsäcken med fika och tog oss en rejäl långtur med ett par vänner från en gård lite längre bort.
Vi var 5 ekipage som styrde iväg och vi hade kanonkul!
(Anta på Dogge, Gabby på Edwin, Linnea på Charlie, Ulle på Sally och Jag på Puman)
Vi red till vattnet i Alsbäck och fär fick de plaska runt lite. Det var Puman, Sally och Charlie som vågade sig ut. De andra två (fyra) stod och kollade på ;)
Linnea och Charlie

Och två filmer.
Först - Förlåt för jag skakar, det va svårt!
Sen - Ha överseende med formerna på hästarna, de va väldigt jobbigt för dem ;)


/Jennie & Ulle

Puman glittrar - Igen!

Kategori: Puman

Jag har fått ett nytt träns av Ulle :)/Jennie

Sally gets naked

Kategori: Ryans Sally

Igår va det dags för att raka Sally!
Hon blev superfin och under tiden vi rakade lekte vi lite med våra konstnärliga kunskaper ;)

/Jennie