Stall Hällekila

Cherish the little things.

Torv, torvmix, spån eller halm?

Kategori: Stallet och gården


Vilka strömedel finns det att välja på?

Det finns olika strömedel att välja mellan, halm, torvströ, papper eller spån.

  • Halm Hästar mår bra av att stå på halm, de kan plocka och småäta under den tid de står på stall och har då lite sysselsättning. Det är mycket viktigt att halmen är av god hygienisk kvalitet. Halmen ska lukta friskt och vara dammfri.
  • Spån Tänk på att spånet ska vara dammfritt och fritt från kemikalier. För att det ska bli en bekväm bädd för hästen att ligga på, måste bädden vara minst 15 cm tjock. Många hästägare köper spån förpackade i lagom stora spånbalar.
  • Torvströ Torv som används till hästen köper du i komprimerade plastförpackningar. Det blir ganska mörkt i stallet av torvströ, men i övrigt är torv ett tillfredsställande strömedel.
  • Papper Papper är ett nästintill dammfritt strömedel som är lämpligt för hästar med svårare luftvägsproblem.

Tänk på att när hästen står på annat strö än halm har den ingenting att sysselsätta sig med när den står inne. Då kan det vara lämpligt att ge den lite halm att äta varje dag.

 

Ja, nu är det dags att lägga in beställningen! Hitills har vi haft torvmix. Men bäst genom tiderna är nog ändå halm...

 

/Lisa

Kommentarer

  • Ulle säger:

    Halm i all ära, men som det är nu kan vi inte ha det dels pga Sally men även pga att containern fylls alldeles för snabbt. Kan bli trångt på loftet med. Personligen tycker jag torvmixen är väldigt bra. Halm e ju skitjobbigt att mocka ur också ju. :)

    2010-08-24 | 21:08:46

Kommentera inlägget här: